Adriaan Van den Hoof

Voorstellingen

Ja, maar eerst een diploma                                                   2019

#5 


Al tien jaar en vijf voorstellingen. Had ik het geweten, ik was er opnieuw aan begonnen. Na vier succesvolle theatershows kruipt Adriaan nog maar eens op het podium, geflankeerd door muzikant Tom ‘Pele’ Peeters. Het wordt een emotionele en komische trip waarin gereflecteerd kan worden over: zijn we geworden wie we aanvankelijk wilden zijn? Zijn we op het punt geraakt waar we dachten te geraken? Zijn er nog onbeantwoorde verlangens en dromen die moeten worden ingevuld? Of zijn we misschien al klaar om zachtjes in te slapen? Ik dacht het niet! Ja, maar eerst een diploma wordt een, bij momenten, hilarische zoektocht die zich op blote voeten over een muzikaal tapijt begeeft.   


Spel en tekst: Adriaan Van den Hoof | Muziek: Tom ‘Pele’ Peeters   


Mornings are for coffee and contemplation. -  Chief Hopper, Stranger Things

Nee, het was gisteren ook al laat...                                        2016                                          

#4


Na het afronden van de succesvolle trilogie Achterklap-Doortocht-Hoogspanning is het nu tijd voor de terugslag. Waar het in de vorige voorstellingen vooral over een opeenstapeling van de zin en onzin van ons vluchtige bestaan ging en over de vermoeiende zoektocht naar nostalgisch geluk, beslist Adriaan Van den Hoof deze keer 'thuis' te blijven. Letterlijk en figuurlijk het podium als zijn natuurlijke habitat te beschouwen. De wereld observeren van uit zijn zetel en zich met hand en tand verzetten tegen FOMO (Fear of Missing Out), het gesprek met zichzelf aangaan en beslissen om de deur naar buiten toch maar gesloten te houden.“Nee, het was gisteren ook al laat...” is het antwoord op een vraag, maar wat die vraag is of inhoudt, komen we samen met hem te weten in zijn nieuwe voorstelling! Is een man alleen in goed gezelschap of wordt het beest in hem wakker!?


I don't want to be alone, I want to be left alone. ― Audrey Hepburn


Hoogspanning                                                                 2012

#3


Volgens de regels van het spel bestaat een trilogie uit drie delen die samen een al dan niet samenhangend geheel vormen. Waar Adriaan Van den Hoof bij Achterklap en Doortocht nog handig gebruik maakte van zijn achteruitkijkspiegel kijkt hij nu onvervaard door de voorruit de toekomst tegemoet. Met de handen losjes op het stuur fantaseert hij over nog te ontdekken melkwegstelsels, bevolkt door wulpse maar venijnige amazones. Gaat de wereld blijven bestaan zoals we die nu kennen of komt alles zo onder hoogspanning te staan dat een implosie onvermijdelijk wordt?Met het enthousiasme van de zalm die onvermoeibaar stroomopwaarts naar zijn geboorteplek zwemt en de zelfrelativering van een gecastreerde dekstier hanteert Adriaan als geen ander de gave van het woord. Vertellen om te ontroeren, te lachen en heel af en toe eens na te denken.


To infinity and beyond. - Buzz Lightyear, Toy Story 1, 2 en 3

Doortocht                                                                    2010

#2


"Where the future is being made today" (Dr. Bunsen Honeydew, The Muppet Show)Adriaan Van den Hoof is op doortocht. Als hedendaagse troubadour trekt hij door het land en houdt hij halt bij elk podium dat zijn weg kruist. Hij wil zijn volk meesleuren in de draaikolk van zijn ziel. In deze nieuwe, zelf geschreven voorstelling gaat Adriaan verder waar het doek de vorige keer is gevallen. Hij keert zich weer helemaal binnenstebuiten en neemt u mee op een onvergetelijke uitstap langs verhalen, anekdotes, nostalgie, zin en totale onzin. En misschien geeft hij eindelijk het antwoord op pertinente levensvragen als: - "Welk mysterie schuilt er achter het klein, klein kleutertje?" - "Is kamperen wel de ideale gezinsvakantie?" - "Als ik dag en nacht in mijn tuin naar de hemel wuif, kom ik dan ooit op Google Earth?" - "Hoe kan ik mezelf nog motiveren om 's ochtends op te staan?" - "Is er meer dan dit leven?" Laat Adriaan Van den Hoof uw reisleider zijn in de Komische wereld van georganiseerde chaos.

Achterklap                                                                   2008

#1


(de (m);g.mv.)

1 lichtvaardige kletspraat achter iemands rug, syn. kwaadsprekerij, laster

2 geneigdheid tot kwaadsprekerij, syn. Kwaadsprekendheid

3 (uitdr., gew., inform.) achterklap vertellen, een wind laten


In Achterklap staat Adriaan Van den Hoof helemaal alleen op het podium. ACHTERKLAP is een persoonlijke en bij momenten zeer emotioneel doch dolkomische zelf bij elkaar geschreven voorstelling. Het is een verhaal waarin zijn helden uit de cinema, muziek en literatuur langskomen, aangedikt met persoonlijke verhalen over de gevechten met de demonen die hem wakker en bezig houden. Adriaan wil het publiek niet alleen de backstage en de coulissen van het theater laten zien, maar ook van zijn ziel en zijn leven.

U krijgt eindelijk ook antwoorden op de volgende levensvragen:

- “Hoe zou het zijn met Face van The A-team?”

- “Is Hamlet eigenlijk een verwend nest?”

- “Waarom wou iedereen vroeger The Karate Kid zijn?”

- “Ging de tv-serie De Kat in ons hoofd veel sneller dan in het echt?”

- “Is kussen met een beugel levensgevaarlijk..?”


ACHTERKLAP en Adriaan Van den Hoof. Een kernreactie van overpeinzingen, grappen, oneliners, muziekjes en dialogen met zichzelf en het publiek!

Adriaan Van den Hoof - 2018